Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


fredag 26 mars 2010

Smakprov Faraos förbannelse



"En rafflande b
ok, välskriven med stark närvarokänsla."

"Bokens styrka är den intresseväckande, faktamässigt tillförlitliga beskrivningen av den forntida egyptiska sociala och geografiska miljön. Författaren väver samman de historiska faktauppgifterna med en flödande berättarfantasi som hela tiden håller läsaren fängslad."

"Att göra historien tillgänglig så här och låta den gripa in i dagens verklighet, skapar intrycket att världen är gemensam och att det liv vi lever idag har bred förankring."

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov där du kan läsa och bläddra i boken.

Djupt nere i en faraos grav i nutidens Egypten händer något märkligt: Ramona lägger händerna över två hieroglyfer på gravkammarens vägg, uttalar en ramsa och i nästa stund upptäcker Theo förvånat att Ramona är försvunnen. Ramona har hamnat i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme. Hon ångrar sitt tilltag och försöker komma tillbaka till ljuset och Theo. Men hon misslyckas. Skälvande slår Ramona armarna om sig och försöker hålla paniken borta. Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 före Kristus födelse och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.

Faraos förbannelse är en otroligt fascinerande bok som förflyttar dig till Egypten och faraonernas tid på ett ögonblick. Denna bok var länge den populäraste boken i en av fanklubbarna och boken är älskad av många, många läsare. Tänker du resa till Egypten är detta en perfekt bok för dig, om du redan har varit där kommer du att återuppleva din resa. Missa inte den här boken som ger dig en fascinerande och mycket spännande läsning.


Inga kommentarer: