Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


tisdag 27 april 2010

Smakprov Den gömda Inkastaden


"Den gömda
Inkastaden är en oerhört fängslande äventyrsroman uppbyggd kring en historisk händelse."

"Det vårdade språket har
ett direkt och vardagsnära uttryck... genom att berättelsen är spännande och ledigt skriven, kan den inspirera unga läsare att med hjälp av fakta och sin egen fantasi kliva in i berättelsens värld och in i historien."

"Som vanligt märks det att Kim bedrivit en grundlig research och ordlistan i slutet av boken är en riktig guldgruva för alla vetgiriga."

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov där du kan läsa och bläddra i boken.

Det som börjar såsom en vanlig turistresa till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu, förvandlas i en handvändning till en kamp på liv och död för Theo och Ramona, när de av ödets nyck förflyttas tillbaka i tiden, till 1500-talet. Den tid då det starka Inkariket är i upplösning på grund av att conquistadorerna invaderat landet och dödar inkafolket på jakt efter gyllene skatter.
Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

Den gömda Inkastaden förflyttar dig som läsare till en försvunnen tid. Du får uppleva det dagliga livet i den mytomspunna staden Machu Picchu, men även rädslan när spanjorerna invaderat riket och kommer allt närmare staden. En riktig nagelbitarbok!

2 kommentarer:

Wenche sa...

Så ett roligt liv du har!
Det finns så mycket spännande att forska på.

Kim M Kimselius sa...

Hej Wenche. Ja, jag älskar mina researchresor och att läsa fakta inför varje ämne jag ska skriva om. Det ger mening åt livet och skrivandet! Kramisar Kim