Välkommen till Roslagstext förlag

Här hittar du det mesta om Kim M. Kimselius och hennes böcker.


måndag 23 augusti 2010

Smakprov Boudicas strid mot Romarna


"Boken är fantastiskt bra och jag bara älskar spänningen från början till slut. Denna bok hamnar i topp tillsammans med Theos Pompeji som jag blev väldigt imponerad av."

"Boudicas strid mot romarna var såååå bra! Detta var verkligen den bästa boken. Åh, så bra boken var!"

"Jag älskar dina böcker. Jag läser det mesta och gillar många författare och böcker. Men dina böcker är de bästa hittills."

"Jag älskar dina böcker om Theo och Ramona. Jag tycker verkligen att du skriver fantastiskt bra!"

"Kimselius skriver magiskt, man vill inte sluta läsa."

"En bra bok som ger mycket kunskap på ett spännande sätt."

"Ännu en bra bok av Kimselius."

"Kimselius har än en gång lyckats skildra en historisk händelse på ett sätt som är lätt att ta till sig. Boken överraskar och tar hela serien om Theo och Ramona vidare till en ny nivå."

Klicka på bilden eller den här texten för att komma till Smakprov där du kan läsa och bläddra i boken.

Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till år 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anländer romarna och ödelägger byn. Därefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplåna druiderna. Kelternas drottning Boudica är rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att få en druidkristall, vilket ställer till det rejält för honom. Theo och Ramona kämpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istället möter de kejsar Hadrianus. Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

Drottning Boudica hyllas som hjälte i England och finns som staty på många platser. I Sverige är det inte många som vet vilken betydelsefull roll hon hade under romartiden. Här kan du läsa om de mystiska druiderna, kelterna och kelternas krigardrottning Boudica och givetvis om romarna i Britannien. Detta är en bok som ger en annorlunda bild av Romarriket och romarna. En mycket spännande Theo och Ramona-bok, som håller dig trollbunden från första till sista sidan. En bok att älska och ta till sitt hjärta. En bok du kommer att läsa flera gånger!


.

Inga kommentarer: